Poengdeling i julegave! – Fjellhammer

Poengdeling i julegave!

En nervepirrende kamp i Nye Loen da Fjellhammer dro til Nærbø lørdag 19. desember.

Selv om vi raskt kommer opp i en 4-2 ledelse, slurver vi både i taktiske valg og avslutninger de første 15 minuttene. Men innsatsen og intensiteten gjør at vi følger hjemmelaget mål for mål og går til pause på stillingen 14-14. Som tidligere føler vi at vi har tilstrebet oss momentet i kampen, men denne gangen er trenerteamet veldig bevisst på å rotere mye for å fordele påkjenningen på enkeltspillere.

2. omgang starter som vi hadde håpet, og vi henger godt med. Lagene følger hverandre tett, helt til noen dommeravgjørelser tipper hjemmelaget tre mål foran. Vi har vært bevisst på å snakke minst mulig om kamplederne, men vi føler oss bortdømt i flere nøkkelsituasjoner denne kampen. Mer om det senere. Uansett, vi viser tilstedeværelse og jobber oss nok en gang inn i matchen. Selv om vi fortsetter å ha over gjennomsnittet mange tekniske feil gjør vi det like vanskelig for Nærbø som også slurver mye i sine angrep. I de tre siste minuttene kommer det tre lags time-outer som stykker kampen opp. Vi tar den siste TO og setter vårt sju mot seks spill som ender med mål, og uavgjort 28-28.

Gutta skal ha all kred for å stå i kampen, ha fokus og gang på gang klare å riste av seg dårlige opplevelser og nullstille. 200 jærbuinger på tribunen lager et voldsomt bra liv, og det er legitimt å lure på om kamplederne lar seg tippe over til å dømme med en viss hjemmefordel. Linjen fra dommerne er god, men det kommer ulik bestrafning. Blant annet får hjemmelaget fire sju meters kast hvor vi blir avspist med frikast for samme forseelse. Passivt blir dog praktisert veldig skjevt. Hvor vi med seks utespillere får passivt etter 15 sekunder tar det gjerne opp mot minuttet før hjemmelaget i undertall får beskjed om å sette nesen mot mål.

I en fantastisk laginnsats er det på sin plass å fremheve linjespiller Kasper Syversen som i sin andre kamp i Rema1000 ligaen har avgjørende aksjoner begge veier, blant annet siste og avgjørende målet som gjorde at vi kunne ta med oss et viktig og kjærkomment poeng i bunnstriden. Benjamin Berg har, etter tre kramper, en kanon i krysset, et returløp med blokk og innspillet til nevnte Kasper som blir siste målet i kampen. Eirik Hybertsen blir kåret til banens beste, og sammen med Alexander Lein Martinsen sto de for kampens prestasjon med en super-kontra med internasjonal klasse som kulminerer i mål i siste sekund i 1. omgang.

Dette var siste kamp i Fjellhammer-trøyen for målvakt Arya Sadeghi og kantspiller Miro Koljonen for denne omgang. Arya skal fokusere på jobb, mens Miro reiser tilbake. Vi ønsker Arya og Miro lykke til videre og takker for gode god innsats i Fjellhammer IL.

Vi ønsker alle en riktig god jul og et godt nytt år! Damelaget har kamp allerede 3. januar, mens herrelaget tar en lenger pause og har kamp 4. februar.