2 poeng mot Bergen – Fjellhammer

2 poeng mot Bergen

En jevnspilt kamp mot Bergen endte med seier til våre gutter. Vi vant til slutt 28-27 (14-13) etter en jevnspilt kamp.

Gutta dro til Bergen vel vitende om viktigheten av kampen. Med seier og riktige resultater i noen andre kamper kunne vi klatre opp på sluttspillplass. Bergen hadde også kniven på strupen før kamp. De måtte vinne for at det skulle være teoretisk mulig for at de fortsatt kunne beholde plassen i Rema 1000-ligaen.

1.omgang

Vi var veldig klar over at Bergen kom til å starte kampen med masse energi og vilje. De hadde som sagt kniven på strupen og de var klare for å gi alt. Det var også Bergen som satte kampens første scoring. Det tar nesten 3 minutter før vi satt vår første ball i nettet. Nikolai Moe var sikker fra 7-meter og reduserte til 1-1. Vi startet kampen godt i forsvar og Loke stod bra i målet. Dette gjorde at vi opparbeidet oss en liten ledelse. Etter 10 minutter var vi foran 6-4.

Utover omgang fulgte lagene hverandre tett og det bølget frem og tilbake. Ingen av lagene tok noe særlig grep om kampen og det var tett og jevnt som forventet. 23 minutter ut i omgangen hadde Bergen snudd kampen og var tilbake i ledelsen 11-10. Angrepsspillet vårt hadde stoppet litt opp og Tord Vårdal i Bergen sitt mål hadde mange gode redninger i denne perioden. Bergen satt inn omgangens siste scoring og de gikk til pause med en 14-13 ledelse.

Etter omgangen satt vi med en følelse om at vi hadde mer å gå på og vi hadde stor tro på at vi skulle snu det i 2.omgang.

2.omgang

Bergen startet omgangen best og økte ledelsen til 16-14 etter 3 minutter. Vi slet mer i forsvar og Bergen kom til flere gode muligheter som de omsatte til scoringer. Gutta våkner heldigvis og vi gjorde 3 mål på rad uten å slippe inn. Så 10 minutter ut i omgangen var vi tilbake i ledelsen med 19-18.

Aleksandar kommer inn i målet og gjøre flere gode redninger som gjør at vi øker ledelsen. Da det gjenstod 7 minutter av kampen var vi foran 26-23. Da så det veldig lyst ut med tanke på 2 poeng. De siste 7 minuttene var preget av tekniske feil fra begge lag. Vi sluttet plutselig å sette ballen i mål og Bergen utlignet til 27-27 da det gjenstod 3 minutter.

De siste 3 minuttene kom det bare en scoring. Begge lag kastet bort flere baller og kom ikke til noen gode skuddmuligheter. Etter godt forsvarsspill er det vi som til slutt endte opp med det siste angrepet. Kristian tok time-out da det gjenstod 40 sekunder og han la en god plan for det siste angrepet. Herman Schultz fikk ansvaret med å ta det siste skuddet. Og det ansvaret tok han virkelig vare på. Herman skøyt oss opp i ledelsen da det gjenstod 5 sekunder! Et perfekt siste angrep. Bergen tok time-out, men de rakk ikke å komme til en god mulighet. Det hele endte med seier og 2 nye poeng på konto for gutta!

Sluttspillplass

Med gårsdagens seier og Sandefjord seier mot BSK er vi tilbake på 8.plass og den siste sluttspillplassen . Dette var målet vårt før sesongen. Nå gjenstår det kun 3 kamper av årets sesong hvor hver eneste kamp er av stor betydning.

Neste kamp for gutta er i Lørenskoghallen 27.mars mot Kolstad. Tidligere landslagstrener Christian Berge og hans hardt satsende klubb kommer på besøk. Sist Kolstad var i Lørenskoghallen ble det seier til oss. Vi gleder oss til en ny kamp og håper på full hall!

Billettsalget til kampen åpner kl.17:00 i dag. Vær tidlig ute for å sikre deg en plass i hallen.